Wednesday, 2 January 2013

checkout disember

Expo MAHA International (Malaysian Agriculture, Horticulture, Agrotourism)

Pd 1/12/12 aritu, kami membuat keputusan last minit utk berkunjung ke expo MAHA. Dalam melayan liya2 mabuk di pagi hari, masih ada hati nak berjalan. Saje bawak anak2 jalan dan tengok binatang. Kami pergi awal pagi utk mwngelakkan diri dr kesesakan jalan raya. Alhamdulillah masa kami tiba masih byk parkir. Tempat expo sangat luas dan pelbagai pameran diadakan. Ada seksyen2 seperti pertanian (tanam-tanaman - pokok padi, buah2an), ternakan, perikanan, botanikal, makanan, rumah negeri....utk ke satu bahagian ke bahagian yg lain, kami perlu menaiki shuttle bus kerana jaraknya yg sgt jauh. Mula2 kami ke tmpt penanaman padi diikuti pula dgn perikanan. Kemudian kami menghala ke bahagian botani...rehat sebentar di situ dan last skali ternakan. Tmpt ternakan jauh tapi menjadi tumpuan org ramai jd berebut2 juga nak naik shuttle bus dia. Kami terpaksa bertukar2 shuttle utk smpai sbb shuttle yh direct ke sana asyik penuh aje.

Ni tmpt yg paling seronok buat anak2. Meloncat2 anak tengok pelbagai jenis baka kambing dan lembu. Lembu2 yg dipamerksn yg memenangi anugerah baka terbaik sgt besar. Kalau lembu tu berdiri, dia jauh lagi tinggi. Gayat dab sayup jugak tengok besar2 gitu..kalau kena hempap....habis. pastu hujan renyai2 jadi kami pon bergesa ke parkir kereta. Kami sempat beli pizza sbb saya mengidam pizza. Kami singgah di masjid putrajaya utk menunaikan solat.







Big bad wolf mega booksale

Pergi bbw 11/12/12, ms tu PH bday sultan selangor.

Ramai org ckp buku dia murah2. Dok tgk status fb org pergi ke bbw borong buku2 novel dan buku kanak2. Kami pon apa lagi...join skalu bg memeriahkan lagi pesta buku tu. Lagipon dekat aje dgn rumah...kat Mines international Expo & Convention Centre (MIECC).

Mmg meriah dengan org. Kami seronok mencari buku utk anak2. Jenuh kami mengejar anak2 sbb dorg excited tgk buku2 yg byk dan berwarna warni. Dalam kata tak nak beli banyak, akhirnya banyak juga buku kanak2 yg kami borong...sbb harganya mmg murah utk buku2 standard luar negara. Kami pulang dgn gembira membawa buku2. Anak2 lah yg paling suka.








No comments:

Post a comment